Feb 17, 2021, 11:18 AM  

Мило мое момче 

  Poetry
375 7 19

Мое мило момче, аз съм тук!

Не ревнувам.

Не мразя.

Не моля.

Не жадувам прегръдки от друг.

Любовта няма нужда от воля.

Ти летиш и се връщаш

при мен 

твоя стара прочетена книга.

Виж, живея в банален рефрен!

Как не те отегчих?

Как ти стигам?

 

Аз съм млада и семпла жена,

без успехи,

без грим

и без поза.

Любовта ми е само една

нечетливо написана проза.

 

Но в ръцете ти ставам на стих,

поетично звучи твоя прочит.

Мило мое момче, с теб открих

всяка дума, римувана с "Обич".

 

Не заменям живота за друг.

Не ревнувам.

Не моля.

Не искам

да си примерен мъж и съпруг,

да ми пишеш, че адски ти липсвам,

да се лутаме в сватбен венец,

любовта ни да стане привичка...

 

Искам само за мъничко днес

да обичам,

обичам,

обичам...

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??