Известно време мина,
докато да се съвзема. Успях!
Трябваше за малко да замина,
за да спра да мразя гласът,
по който копнях.
Дните минаваха като години,
чупеха прозорци снеговете,
а и някак света раздели ни,
преди минута,
със секунда напред е.
Кога си тръгна в нощта, не разбрах,
ти изчезна,
а те търсих,
запалена цигара в далечината видях,
дори не се сбогува,
а те търсих.
Свещта гасне в небето,
ръката се движи по листа,
художник със думи рисува морето,
а глупак любовта ти сънува нечиста.
Прага на света пристъпих,
вратата заключих зад гърба ми,
нямаш сърце,
че прокрадваш се във съня ми,
но не уби мен
- погуби наивно любовта ми.
Спри със тази отрова детинска:
измъчваш непосилно и двама ни вече.
Любовта е далече
- свободата ни е близка,
това внезапен краят предрече.
Стига обиди и стига закани,
и не искам да зная какво един на друг сме дали.
Ако плачеш рамото ми недей вече търси
- ти заряза ме, облян във неспирни сълзи.
Известно време мина,
докато забравя целувките и мечтите ни със теб,
трябваше през бездна да премина,
за да гледам към изгрева,
а не да мечтая,
че прегръщам те.
Не си човека, във който се влюбих,
загубих го по пътя
и той мене изгуби.
От кошмарът коварен с любов се събудих,
с мисълта, че ще го открия
дори това да ме погуби.
© Христо All rights reserved.