May 16, 2011, 11:25 AM

Мислех си... 

  Poetry » Other
1082 0 13

Мислех си, че ще забравя този поглед мил -

от игликина поляна

цвят небесносин.

Не успях да се преборя с порива във мен,

трепета си в джоб да сложа -

уж успокоен!

 

 

Мислех си - ще го забравя! Да, но не успях!

В нощите с очи към Горе

помнех онзи грях:

скрити от деца. И хора - по съседски зли...

Търсехме в мига отмора,

вик - превърнат в стих.

 

 

Мислех си - съдбата може втори шанс да ми дари

и с надежда да отвори

зидани врати.

Даде ми го - спор да няма! Ех, дотук - добре!

Аз за него - "Свят за двама",

той за мен... "Дете"!  ;)

 

*Дете - в смисъла на непораснал мъж ;)

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??