Sep 27, 2008, 12:27 PM

Мислите си чувам 

  Poetry
601 0 6


Мислите си чувам


Обличам мисли
в стари думи-
дрипи.
Като просяци
се скитат.
Грубите ти длани
ги събличат.
Те от студ умират.
Думите ми спират.
Зъзнат мислите.
Съблечени,
оголени са
като жици.
Пламват и
угасват.
Падат и се калят.
Страхуват се от теб,
срамуват се от мен.
От калта ги вадя.
Обличам ги
във други думи.
Вече ще ги пазя
да не ги загубя.
След теб
думите ми
мислите си
чуват.

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??