Oct 15, 2017, 5:51 PM

Мисъл със смисъл 

  Poetry
407 0 1

Необуздана мисъл самородна,

добро вещае, благородна .

Открехва тя врати – простори,

за които никой не говори.

Подклажда смислено огньове.

Сподавя болки и стонове.

Откликваща на плач и вопли.

Прегръща хора да ги стопли.

Не подбира стари, млади,

от дълбока скръб ги вади.

Калява нежните души,

не дава зло да ги руши.

Изправя паднали да станат,

а плачещите да престанат.

................................................

 

Чел ли си за тази мисъл?

Дали и друг я е описал?

Чуеш ли я в теб човече,

на яве претвори я вече !

 

 

© Мария Божкова All rights reserved.

МаЖор

07.07.2017 год.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Искам тази мисъл и мене да спохожда,
    за да има смисъл и светлина в душите.
    Поздрави!!
Random works
: ??:??