Apr 10, 2010, 10:06 PM

Моцарт 

  Poetry » Other
621 0 2

Задъхан, по стълбата бърза,

отваря вратата той и...

на стол остарял, пред рояла,

вундеркинд тригодишен стои.

 

Две къдрици играят щастливо

върху нежното бяло чело

и как добродушно се смее.

 

Забързан към къщи е татко,

а в стаята трепка свещта.

„Нима в моя дом има болен,

или пък... Какво е това?“

 

Отдавна е месечко плъзнал,

часът е дванайсет. Уви!

А малкият Моцарт не бърза -

на него не му се и спи.

© БЕБА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??