В бялата булчинска рокля на мама
облякох се днес, за да стана принцеса,
червило си сложих - нали съм голяма,
обаче бижутата знам ли къде са?
Нахлузих и токчета - остри и тънки
и вече досущ като мама потраквам,
а утре ще бъда в изтъркани дънки,
защото любимите те са на кака.
Гримирах се стилно, прическа направих,
подрънкват във чантата малко парички.
Готова съм аз за купон и забави
и вкъщи танцувам прекрасно пред всички.
А татко се смее - била съм плашило.
Какво ли разбира човекът от мода,
от женския грим, тоалет и червило...
Ох, с тези обувки не мога да ходя!
© Нели Вангелова All rights reserved.