Sep 28, 2007, 12:53 PM

Моето село 

  Poetry
1787 0 5
 

Историята ти не знам.

За нея всеки има собствена позиция.

Не зная кой дори те е създал

и на кого аз трябва да съм благодарна.


Към теб ме води странна страст -

да притежавам всичко най-красиво

и как, когато няма в теб

нещо неистинско или фалшиво?


Към теб ме води и страстта

да те обходя и с очи, и с тяло,

харесвам твойта тишина

ина щурците нежните балади!


Към теб вървя по неотъпкан път,

оттук отдавна никой не е минал.

За всички ти си просто кът,

където да прекарат си живота.


Но толкова е жалко туй за мен,

че никой в теб не вижда красотата,

величието на слънчевия ден,

окъпал във златисто планината.


А долу, скътана и молеща за лъч

от слънцето, лежи реката,

заслушана, изпаднала във плен...

За миг тя сякаш спира и... тръгва пак нататък.


Столетници, навели признателно "глави"

сякаш преклонили се пред тебе,

дали дом на толкоз много птици и мухи,

запълват фона на това опиянение.


Със теб ме свързва каменен стар мост,

наречен символично "На въздишките"

и на носталгията да бъда гост,

за да запомня тук дори тревичките!


С голямо нежелание напускам те, но знай,

ти винаги ще бъдеш във сърцето ми!

И името "Златуша" за мен ще бъде Рай,

не с ангели, а с най-красиви спомени!

© Илияна Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ако това е онази "Златуша" по пътя за Брезник...Харесвам този край на БЪлгария...ама пътят през селото е.....Дано преди изборите някой го е оправил
  • Благодаря Ви много, че дойдохте с мен
  • Навярно имаме духовна близост,защото чувстваме нещата по един и същи начин.Всеки носи в сърцето си някое обичано място.Поздрав за стиха!
  • Прекрасно за Златуша!
    И аз бях там , чрез
    хубавия ти стих, С обич.
  • Миличка,за съжаление....спомени остават,независимо по какъв повод и причина...
    Поздрав и прегръдка силна за стиха,Илиянче!!!
Random works
: ??:??