Dec 3, 2022, 9:00 AM

Молитва по никое време 

  Poetry
751 4 3

... Господи, сторѝ тъй, че да мога

през света да мина тих – и чист?

Да не се извъртам – грохнал йога,

и да не трептулкам – смачкан лист.

 

Дай ми всички радости? – които

с Обич нявга Ти ми обеща? –

да омеся хляб от златно жито

за добрите хорица в света.

 

И Жена по своя друм да милна,

в благо стихче да я приютя.

Туй не ми е участ непосилна! –

да ѝ скъсам шепичка цветя.

 

И детенце – плаче ли във парка,

да му купя блокче шоколад.

Писна ми светът да се гъбарка! –

всеки ден със мен да бъде Ад.

 

Да си делна с просяка пред храма

своето шише менте мерло.

И – да пазиш, моля ти се? – мама! –

тя ми е светлик във всяко зло.

 

Видиш ли ме някой ден да литна

към портала с Райския обков,

вярвай, Боже, в моята молитва! –

аз ще бъда Твой вовек веков!

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Е, Валери е познат като уникален поет още от 80-те на 20 век. Има страхотна.поезия, защото му е дадено Свише!
  • Много харесвам поезията Ви, чете се с такава лекота.
  • Дано те чуе Господ, такива простички съкровени нещица....
Random works
: ??:??