Jan 19, 2021, 9:05 PM

Момичето с червената коса 

  Poetry
378 3 9

Момичето с червената коса
отново със усмивка се събуди,
бе пуснало насън една сълза,
а после бе летяло с пеперуди.
Момичето с червената барета
изписа на лицето си надежда,
навън бе пълно с непознати хора,
подрънкваше забързано тролеят.
Затича се, че утрото си тръгна -
оранжевото щеше да избяга,
онази пъстроцветна пеперуда
отлиташе безкрила и измамна.
Момичето със босите нозе,
се спря, защото беше закъсняло.
Разроши си косите със ръце,
присви по женски устни и порасна.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??