Mar 1, 2013, 7:02 PM

Монолог на гневната зимна улица 

  Poetry » Civilian
1132 0 5

Монолог на гневната улица

 

 

Отмествам на дните

воденичните камъни.

Всеки ден все по-тежки и остри.

Силица не ми остана.

Зная - нищо добро не ме чака

и утре, и после.

Надеждата, дърво одрусано,

се кани да ме напусне.

Душата ми е

изтърбушен самар на магаре.

А трябва да стискам зъби.

Нямам право да се предавам.

(Дори да се гръмна!)

Господ не позволява.

Освен ако не го стори

някой себеподобен

в тъмното

за жълти стотинки,

останали в джоба ми.

Не мога и да избягам.

А и къде?

Научи ме тогава на едно поне,

Господи:

Как да смиря душата си?

Как да гледам в очите децата си?...

© Роза Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??