Jun 9, 2013, 11:33 AM  

Между вечност и миг 

  Poetry » Love
705 1 18

 Разсъмва се. Тя трябва да си тръгва,
(че има и семейство, и съпруг).
Поглежда го и цялата потръпва –
залог, че ще пак ще се завръща тук.

Излиза. А след нея – празнота.
Отекват в него бързите й стъпки.
Загледан в онемялата врата,
той в тъжната си самота потъва.

А всъщност, тя съвсем не си отива –
оставя тук частица свой живот.
И само в тези мигове щастлива,
не търси повече ни бряг, ни брод.

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??