Jan 12, 2013, 8:18 PM

Моят дом 

  Poetry » Other
1764 0 6

МОЯТ ДОМ

И само тук намерила утеха,
и само тук открила топлина,
завръщам се по Лунната пътека,
душата си във стих да побера.

И само тук очите ми, когато
щастливи бяха, или пък нещастни,
докосваше ме с лирата Ерато,
и шепнеше ми тихо, че пораствам...

И само тук повярвах, само тук,
че ще оставя нещичко след мен -
живот във рими, който моят внук
с усмивка ще прелисти някой ден...

Оставам тук! Намерила подслон
във листа бял, в мастиления стих,
Поезията - тя е моят дом,
и най-добър приятел, и жених!

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??