Aug 10, 2008, 12:32 AM

Моят изгрев 

  Poetry » Love
796 0 3
Моят изгрев

на Гошо <3

Трудно проумявам - тази вечер
ти ще си отидеш. С залеза.
Ще избягаш някъде... далече.
И от мъка кой ще ме опази?

Кой ще ми прошепва тихо-тихо,
че денят си има своя изгрев,
че след него болката утихва
и че всичко става приказно?

Не, не плача. Аз усещам -
ти си още тук. Докосвам
твойте длани - топли пещи.
И усещам - на ръце ме носиш

и ми казваш: "Не, не страдай!
Ще се върна много скоро..."
Аз ти вярвам. Все ти вярвам
и затуй ти казвам: "Сбогом..."

без да плача, без да страдам.
Птица някъде пропее...
И отново... Огън. Клада.
Чакам тебе... Да изгрееш.

08.08.08
22:56

© Люляк All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??