Mar 6, 2015, 9:27 PM

Моята душа 

  Poetry » Phylosophy
264 0 0

Сърцето ми, ранено, страда,

отрових го с чувството любов,
боли, когато отвисоко падаш,
за розовата приказка не бях готов.

Сандъка златен, любопитствайки, отворих,
на дъното пробляснаха искри,
отдръпнах се и бързо го затворих,
но после върнах се и що да видя - сърцето в злато блести.

В сандъка срещнах всички страхове,
постелята студена ще ти каже,
как луната ден и нощ зове,
страховете ми отново да покаже.

Човешка плът и форма придобиват,
и гаврят се с моята душа,
отвътре цяла я разбиват,
и оставят я да се регенерира през деня. 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??