Nov 15, 2013, 4:19 PM

Моята истина 

  Poetry » Phylosophy
673 0 10

Моята истина


                                  „Истината ще ви направи свободни. (Ев.Йоан 8:32)“

Съзирам две врабчета на простора.
На петия етаж? Какво ли търсят?
Не са врабчета...Тъй ми се е сторило.
Две топчета в тела са-сиви, мръсни.

О, късогледство преблагословено-
на топчета метал живот да дава!
Защо със остър взор да те заменям-
обратното дали ще значи:„здрава“?

Уж истината правела свободни...
Какво ли ни е шепнела душата
на този, който първи ни прободе
с: „Да пази Господ да прогледа сляпо!“?

Дали не са се блъскали залудо
през вековете всички алхимици?
Просто не виждаш грозното и–чудо!
Телът не става златен...Ho си птица.




© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??