Dec 18, 2009, 11:48 AM

Мрачно в бъдеще 

  Poetry » Civilian
466 0 0

Погледът обгръща  простора

на онзи миг от вечността,

който царицата природа

отрежда на човешката душа.

 

Там са мечтите, близки и далечни,

там е копнежът по морета и звезди,

ликът на любовта чудесна,

уханието на отминалите дни.

 

Там е домът на мисълта ни -

пространство, безграничен път.

Но всичко от живота все ни мами

и опитите, може би, ще спрат.

 

Не днес, но някой идещ ден,

ако оставим се на тази слабост,

май ще останем само плът и тлен,

без дух и без душевна радост.

 

 

 

22.11.2009г.

 

© Ангелина Кънчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??