Jun 6, 2012, 9:56 AM

Мрак 

  Poetry » Other
570 0 9
 
По дяволите, влез във мене, мрак...!
Стадо коне, уморени и прашни,
препускат по черния гръб на тъгата ми.
Гъвкави мисли разплитат ме пак,
лъч ме пронизва и пие остатъка ми.
Сянка на вяра
във някой
по нещо
затулва черното 
на зениците ми.
Пие ме времето, 
сипва ме в чаша, 
вдига наздравица с мене.
... Мрак!...
Не ме оставяй да прогледна
отново с дъх и сетива.
Стадо коне препуска във вените.
... И някой ме нарече... светлина.


~Endless~

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??