МЪКА
Селската мъка е мъка безкрайна.
Най-човешката мъка в живота е тя.
По изгорялата нива, по болен добитък,
по споминал се старец в съседна махла...
Малка част от човешката истина.
Тъжен миг от житейския път.
В трудния делник човек осъзнава,
че със мъка е пълен светът.
Разпиляна в света необятен,
вкоренена във всеки от нас,
носим мъка и все се надяваме,
че ще дойде за щастие час.
Да! Ще дойде час на разлъка,
с тази мъка коварна и зла.
Селската мъка ще бъде далече -
отлетяла от наш`та земя.
© Иван Иванов All rights reserved.