Jun 26, 2018, 1:31 AM

Мълчи, либе 

  Poetry » Other
1195 4 5

Мъ́лчи, либе, не издумвай –
Еньо си кожух намята!
Мъ́лчи, либе, не издумвай –
чудо ходи по земята!

 

Чувай, либе, днес тревата
шъпне най-зелена песен! 
Гледай, либе, как водата
с памет сторва лек чудесен!

 

Хайде, либе, изправи се,
Сянка в Слънце да окъпеш!
Хайде, либе, изправи се,
тайно биле да откъснеш!

 

Тайна болка – първа севда
само се с любов лекува!
Закичѝ душа ми, либе –
в снегове да не студува!

© Лъки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??