Sep 7, 2015, 8:21 PM

Мълчи ми се… 

  Poetry
646 1 5

Мълчи ми се, така ми се мълчи…

Оркестър от виртуози – сто щурци,

както без своя диригент тъжи

в нощ, примамваща с най-ярките звезди.

 

Вглъбена в странна, синя тишина

извайвам образ на приятел свиден,

с огнена страст жадувал красота,

летене, а не покрив керемиден.

 

Мълчи ми се, така ми се мълчи,

че с мълния раздирам небесата!  

Високо диря езерни очи,

побрали същността на необята

© Росица Танчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??