Oct 12, 2008, 5:43 PM

На един самотен приятел 

  Poetry » Other
610 0 2

 (Ама и аз съм един съветник!)

 

Това, че си самотен, прави ли те мъдър,
със болката, с копнежа по отминало?
Когато преоткрива своите страдания,
душата ти поглъща атропин със виното.

 

Ако в такъв момент се поогледаш, сигурно
ще видиш, че светът бил цветен;
животът иска своето, цъфтят цветята, раждаме.
И всеки ден поднася твойте истини пред тебе.

Опитай мъдростта да извлечеш от себе си
чрез любовта, която ще изпиташ.
Не я търси обаче в твойто минало;  сегашна е
и винаги диктува твоя ритъм.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??