Dec 19, 2013, 8:39 PM  

На кафе 

  Poetry
959 0 7

- Да пием ли днес по кафе? -

двойна доза за спомени стари.

- Да. - (какво пък...) - Добре!

Сядам и запалвам цигара.

Не прескача плам във очите,

само искрица от клечка една.

Топли думи, маниерно заучени,

и усмивки на любезна вина.

Даже ароматът ухаен на истина

не отвори в теб тежки врати.

Дето стоят примирено заключени

твоите истини и мойте мечти.

- Горчи ли ти, че търсиш захар? -

с годините го пия все така.

Преглъщаш го на малки глътки

и бавно пиеш моята тъга.

Не искай захар, подсладител!

Научих в този свят с лъжи,

че само на кафето му отива

да бъде тъмно и вкусът му да горчи!


© Валентина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??