На мама
Мама е божествена дума
с едно значение.
Мама е ангел без крила,
който обещава ти вечността.
Мама е нежна и мила,
а в ръцете си скрила
топлинка.
Мама е вечен покой
за детето си страхливо.
Мама е верен приятел
и твоят спасител
и покровител.
Мама е миг от приказен свят
с аромат на цветя.
Мама е остров насред изпитания,
свят на очарования.
Мама е чудо
със земно си име.
Мама е вълшебница бяла.
Мама е тайна открита.
Мама е съкровище ценно,
за всяко детенце съкровено.