Aug 27, 2010, 10:49 PM

На Мама 

  Poetry » Other
6909 0 6

 

 

 

 

На МАМА

 

Как искам да вярвам, че всичко е сън,

че всичко е само измама,

че само след миг ще я зърна навън,

но жалко - мама я няма.

 

И казвам си гласно: "Лъжа е това.

Не вярвай на тази измама!

Ще чуеш пак нейните топли слова."

Но тихо е. Мама я няма.

 

Опитвам се даже на нея да кажа:

"Не крий се, излез, мамо, мамо!

Аз искам за много неща да ти кажа."

Но истина е - мама я няма.

 

Ах, искам в очите ù влажни да видя

пак тази грижовност голяма.

Спокоен във стаята пак да си ида.

Но пусто е - Мама я няма.

 

И гоня безсилен аз този мираж,

потънал в жестоката драма.

Да я видя аз искам само веднъж,

но няма я, мама я няма!

 

 

© Кирил Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??