Jan 31, 2013, 10:52 PM

…на огнената и от страст душа! 

  Poetry » Love
881 0 1

Топлата прегръдка на луната,

да усетиш в хладна снежна нощ,

когато студ сковал е във душата…

Да те погали със синия си разкош…

 

Без да има облаци от бели сънища,

да можеш да я видиш как се смее.

И да видиш в очите и безкрайни пътища

от обичта в косите и. Ще сгрее

сърцето старо на един самотен пътник,

останал без тревоги и без чувства -

с избит от самотата пореден кътник

и с улица от бръчки - безкрайно пуста…

 

Но слънце грее и през зима,

подканено от своята една луна,

във танц под ледената, синя пелерина

на огнената и от страст душа!

 

Недей се дърпа ти от нейната прегръдка!

Не пускай я дори за миг от твоя сън!

А почувствай от топлата и длан една милувка!

Дори да си премръзнал от студа навън,

тя ще топли, па макар и само във сърцето,

със последен отразен от Слънчо лъч…

Премигвайки ще зърнеш ти лицето и

в клепките и звънки - като детска глъч…

 

И отново тръгвайки по своя път

ще помниш дълго срещата с луната,

когато тя те е спасила от душевен студ,

с любов пожарна – разтапяща душата…

© Христо Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За луна или за жена говорим защото лунните жени по принцип ги виждат далечни и студени, само при тебе-даряващи топлина, много интересно :P но все пак Луната отразява, т.е. от тебе идва тази "любов пожарна". Ама айде няма да се ровичкам повече и да търся кой е източника, ще споделя само, че съм му благодарна за красивото стихотворение.
Random works
: ??:??