Jun 8, 2011, 12:25 PM

На ръба 

  Poetry
1153 0 14

Пак изправен, си спрял на ръба
между двата си свята, поете.
Черни мравки пълзят по гърба,
равновесно прострял си ръцете.

Все разпънат - живот-кръстопът,
малка крачка встрани те отделя
от съдбовния избор на път -
делник вляво, надясно - неделя.

Безпощадната плът ти шепти:
"Аз наслади ти нося, човече,
любовта на чаровни жени,
хляб и вино. Ти в мен си облечен."

А духът - вечен скитник - лети,
хоризонти да стигне безкрайни,
да докосне онез висини,
дето няма ни грях, нито тайни.

Ти, творецо, смутено стоиш,
питаш себе си как да опазиш,
свят проклинаш, ругаеш, крещиш,
а пък всъщност... не можеш да мразиш.

Ако в миг заблуден избереш
и смириш се в спокойна безбрежност,
знаеш сам, че така ще възпреш
свойта вечна магия - копнежа.

Затова, остани на ръба.
Там е твоята муза, търсачо,
твоя сладостна болка, съдба.
Че без нея - какво ли ще значиш?!

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??