Jul 18, 2020, 7:25 PM  

Начертай ме 

  Poetry
740 12 28

Начертай ми съдба на ръката!

Имам линии много- за четене

Искам твоята да е в средата

А пък другите нямат значение.

 

И отляво надясно чети ме

По сърцето ми още тиктакаш

Знам ,че  пише и твоето име

във обратния път на стрелката

Но не виждам. Кажи ми къде си? 

И кога си написан в дланта ми?

Уж сме цяла Вселена човеци,

Ала ти си ѝ център,познах ли?

Между лутане в здраве и мъдрост

И деца , и години , и време

Ти си линийка малка и тънка

Но без теб няма смисъл от мене.

Затова ме чети ,откъдето

Твоят пулс във живот ме превърна.

По- назад няма други пътеки

Начертай се, а аз ще те сбъдна.

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??