Jan 6, 2023, 10:23 PM  

Над петдесетте... с усмивка 

  Poetry » Phylosophy
193 2 2

Момичета... над петдесетте,

със опит и усмивки... на къде

се вие пътят ни специален,

/май време е за миг сакрален/.

Да вдигнем гордо... пак глава,

изправили си дръзко рамена,

и с крачки смело все напред,

да бъдем... слънчев сърцевед!

 

Звезди положили в очите

и сребърните нишки в косите,

загърбили товара, на мига

да чуем песента на любовта!

Защото младост отминава,

но споменът за нея продължава

в сърцата на обичните деца,

следващи ни... с пример и дела.

 

Знаем, ориста е кръговрат

от изгреви и залези. Преврат.

Приемем ли. Живеем за мига,

да срещнем със усмивка мъдростта /старостта/!

 

06. 01. 2023 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??