Jan 2, 2013, 12:52 PM

Надежда за живот 

  Poetry » Civilian
429 1 0

 

 

По урвите приведени вървяхме…

Подгони ни Животът със остен…

Къде с късмет, къде с усилие, успяхме...

И чакахме Деня си нероден…

 

При Изгрева Надеждата растеше…

Разнежваше ни милият топлик.

Но буря щом насреща заревеше,

изгубвахме посоките за миг.

 

Не слушаха премръзналите пръсти.

Крепеше ни Омрза. Не-любов!

Закърпвахме разкъсаните части

и тръгвахме отново във галоп…

 

А щом изчезнеха пред нас мъглите,

разголваха се сини небеса...

Пак тръгвахме  да гоним висините…

И вярвахме в добрите чудеса…

 

Стиковахме разкъсаните части,

останките от скритата Любов…

И тръгвахме напред след свойте страсти,

намирахме си Идеала нов!

 

Прославяхме Светлика на небето…

И тичахме да късаме цветя!..

Животът ни такъв бе, общо взето…

Но не разбахме кога отлетя!..

 

 

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??