Jan 21, 2017, 1:10 PM

Надеждица една 

  Poetry » Other
616 0 3

Една надеждица у мен все още
свита на кравайче под сърцето
тихичко проплаква в будни нощи.
Слушам я и мудно часовете

до деня, от синкавия здрач
раждащ се, с умора отброявам.
Вслушвам се във тихият ù плач
и непоносимо осъзнавам,

че макар такава – крехка, малка –
само тя единствено ме спира
с идващия ден да не умирам
като духнат пламък от запалка.

Само тя нашепва ми, че още
може би в живота път ме чака,
че когато най-дълбока нощ е
преди изгрев, най е плътен мрака.

Казва ми, че може би приятел
в този час за мене със тревога
се е сетил, и че ми е пратил
вест отдавна чакана. Че мога

утре, може би, да се изправя,
нищо че сега на колене
съм поставен, че живот и здраве
ми остават – засега поне.

Засега! Че ден след ден изглежда
все по-непосилно да живея.
Ех, Надеждо, мъничка Надеждо,
докога така ще оцелееш?

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "...преди изгрев, най е плътен мрака"
    Много хубаво! Цялото де, не само това
  • Надеждата умира последна. Прекрасно стихотворение, Ангеле! Поздравления!
  • Не се предавай, Ангеле! Повярвай, че утрешният ден е по-добър! Харесва ми поезията ти!
Random works
: ??:??