Nov 20, 2009, 12:14 AM

Надеждино поле Х 

  Poetry » Odys and poems
453 0 1

 

Х

Полето сърдито шумеше
и вятър тревите коси.
Щурецът пак тъжната песен
в миньорните нотки изви.

Ликът си луната безмълвна
показа зад облак бухлат.
Навярно тук скоро ще съмне
под пурпурно-светъл халат.

И старецът млъкна. В лулата
натъпка качака до дън
и клъцкайки искри с чакмака
в прахана захвана огън.

Лютивият дим го задави
и кашлица остра задра.
А после главата изправи,
протегна вдървена снага.

Покрусен от драмата гледах
познатото близко лице.
Той тъжната стара легенда
след малко отново поде:

 

 

( Следва )

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Даваш ни възможност да си поемем дъх от напрежението за малко и ни подготвяш за развръзката, предполагам. Така ми се искаше да прочета цялото произведение наведнъж, но си давам сметка, че на екран можеше да се окаже нечетимо. За това, очаквам продължението.
Random works
: ??:??