Jul 25, 2023, 10:35 AM

Нагоре 

  Poetry
511 7 14

А как ми се лети от много време…

но все покрай криле се суетя.

Дали са бели?
Стават ли за мене?

Дали на старта, с устрем, ще летят?

 

Дали небето ще ми бъде тясно?

Дали с приятел ще се засечем?

Дали куражът носи на опасност,

когато няма други покрай мен?

 

Красива е онази синя вечност, 

но колко часа тишина дели

ужасното предчувствие за тленност

от свободата да не те боли?

 

“Нагоре” е любимата посока

и Слънцето приветливо блести.

Земята е претрупана от болка.

И точно затова ми се лети.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??