Нали
Дали когато вече ще ме няма,
светът ще стане по-благочестив?
И хората ще се обичат вярно
и любовта не ще да е консуматив?!
Дали когато гледам от небето,
приятели ръка ще си подават?
И с искрена и топла дума
трудностите ще преодоляват?!
Дали когато тайно влизам вкъщи,
родител и дете ще се прегръщат?
И с бащинска, загрижена милувка
спомена за мама ще завръщат?!
Дали ще бъда смела и готова
пътят дълъг вечно да ме задължи...
С вяра и с усмивка, и спокойна,
че без мен светът ще продължи, нали?!
© Манипулирам All rights reserved.