Mar 3, 2016, 8:53 AM

Напразно 

  Poetry » Other
981 0 7

Ах, как ми се иска

да седна да пиша

нещата, които

обичам, обичам.

Оставам без сили

преди да започна

и празен е листът,

и всичко е точно

за тези, които

не искат изкуство

да буди в добитъка

някакво чувство.

Налагат забрана.

Забраната действа.

Умора размазва

в зародиш протеста.

Преглъщам сълзите си –

бавно – на срички.

Напразно е всичко.

Напразно.

За всички.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??