Jan 10, 2017, 1:11 PM

Напролет 

  Poetry » Other
308 0 8

Душата ми – във зимна клетка,

затрупана от снегове.

Нерадостна е тази гледка

и радва мойте врагове.

 

А тялото ми се смразява

и губи пориви и страст.

И зле това се отразява

на мойте песнички и глас.

 

Че слънцето не се показва

и снеговете не топи.

Студът жестоко ме наказва –

компромисите не търпи.

 

Но аз ще чакам да поникнат

кокичетата под снега

и те в душата да надникнат

пред погледа и на врага.

 

И ще стопят те таз' покривка –

ще лъснат белите чела.

А слънце с топлата усмивка

ще призовава за дела.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??