Nov 21, 2015, 7:18 PM

Народе мой 

  Poetry » Civilian
283 0 1

Народе мой

 

Крясъци и празнота,

безсмислени слова,

изказани на глас

и смях в захлас.

 

Изпита с виното вина,

осмисляща безмилостния ден,

отминал и предизвестен

от непотребните неща.

 

Поредната беда

при друг е отишла

и в твойта чаша

наливаш самота.

 

Изкрясква злобата.

И завистта,

таена в нашата душа,

се присмива над прокобата

на робската ни свобода,

за която Ти мечта

и скача по площадите...

 

Без пощада

ни се подигра

илюзията,

че имаш собствена съдба,

че имаш свобода.

 

Народе мой – разлюбен, Ти - мой живот прокуден.

 

Бойко Беров - botyo

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Свободата си я извоюваме сами, след като осъзнаем кои сме! Никой не може да ни нарани или манипулира, ако сме свободни в душата си! Няма по-голяма сила от нас самите!
Random works
: ??:??