Jul 29, 2021, 10:40 AM

Нашето лято 

  Poetry
457 2 5

Спомням си нашето слънчево лято.

Старият шлагер с вълшебните думи,

песен с мелодия нежна, която

вечния мост изгради помежду ни.

 

Още усещам дъха на морето,

пясъкът парещ на златните дюни,

слънцето, жарещо горе в небето

в дните безкрайни на късния юни.

 

Звездните нощи, шума на вълните,

светлата лунна пътека в морето,

топлите ласки, искрите в душите,

палещи страстни огньове в сърцето.

 

Лято прекрасно, красиво, щастливо.

Нашето лято, със обич богато!

То ще остане завинаги живо,

с чувства по-ценни дори и от злато.

 

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

29 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??