Feb 19, 2019, 5:17 PM

Наследство 

  Poetry » Phylosophy
539 1 2

 

НАСЛЕДСТВО

 

Апостоле, какво ни завеща

та не можахме да го проумеем.

Уж казваше ни простички неща…

Не ги разбрахме. Страх ни е. Не смеем.

 

Обърнатото време те закле,

на дух и свята гордост да ни учиш.

Едно повярва българинът в теб,

че Свободата трябва да се случи.

 

Запомнил бе урокът ти. Прозря.

И скочи срещу своята сънливост.

Пожарът на април се разгоря.

Жаравата му ще остане жива.

 

Тя пари под краката ни. И днес

животът ни догаря върху нея.

Апостоле, вдъхни ни малко чест.

Останалото… Ще го преживеем.

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Все още страх от свободата.
    А честта само жените я опазиха.
    Мъжете тръгнаха си призори.
    След тях запяха ято гарвани.
    А после стана тихо, пусто, равно.
  • Изненадана съм, че няма и един коментар тук. Респект!
Random works
: ??:??