Apr 23, 2018, 1:12 AM

Настроение 

  Poetry » Landscape
672 1 1

Като заспиващо дете морето
шепти на верния приятел – бряг.
Покой в листата и вълните светят,
луната дреме в стария си впряг...

И гасне хорската гълчава
унесена във морния си сън,
по улиците още шава
совалката на свършения ден.

А Луцифер подпрял снага
на дънера, изкормен от пороя,
дими с лулата си сега
и чака сметката на Звездоброя...

 

Константин Корадов
2008г.

© Константин Корадов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??