Не искам да бъда спокоен,
искам да бъда обичан!
Да тичам без дъх сред пороя,
дъгите след мене да тичат.
Да сипят лято листата
зеленопрестолно полегнали,
и в Царството на тишината
да бъда арбитър на времето!
Не искам да сричам поеми
от някой невлюбван надраскани:
искам от тебе да снема
на безразличието маските.
© Илиян All rights reserved.