Oct 13, 2018, 10:03 AM

Не ме обичай 

  Poetry » Strict forms
2029 18 21

Не ме обичай... Бялата ми кожа 
е лист, по който мъките рисуват.
А грозна е картината - ще можеш 
да видиш кой и колко, всъщност, струва.

 

И сенки под ресниците ми плуват...
Не ме обичай! Няма да ги крия
когато във леглото ти будувам
и жадно от тегобите си пия.

 

Студените ми нощи са стихия,
завихряща на миналото лѝка.
Не ме обичай! Трябва да убия
жената, дето в тъмното ме тика.

 

И щом с короната ѝ се закича,
ще видиш тази, дето да обичаш...

 

© Миглена Миткова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1604 
  403  16 
Unlove me! As my white and pallid skin
is paperback of ugly stories scribbled.
And heavy is the envelope. Within
you get to know the cost and worth of people.
Beneath my lashes, ghosts are digging deeper... ...
  1414 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??