May 12, 2007, 12:01 PM

Не, мерси! 

  Poetry
737 0 3
Не, мерси!

Главата ми е стая без прозорци,
в която ято стършели бръмчат,
а мислите ми в ъгъла уплашени
не могат ред да въдворят.

Уста-врата не смея да отворя -
да не пострадаш от отровните жила,
че с теб дори не искам да говоря -
виновен ли си или без вина!

Прозорците със сълзи ще измия
и стаята без теб ще подредя.
Не, по-добре стените да разбия
и като теб да тръгна по света.

Безброй места красиви, екзотични
стоят невиждани от моите очи!
Там ме очакват срещи романтични...
Да чакам теб? О, не, мосю, мерси!

© Галина Белинска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??