На "приятелите"
Любовта ми не простиха -
в нея търсеха следи
от тревога и обида,
от отрова
може би...
Омотаха ме с усмивки
и вълшебства от сълзи.
В мен посяваха преструвки
и фалшиви красоти.
Обещаваха пътеки
към целта на моя свят,
но си тъпчехме отвесно
в сивотата на деня.
Чакам ги да се обадят,
да изпратят някой ред...
Не прощават, че направих
от реката си море...
© Руми Бакърджиева All rights reserved.