Oct 22, 2012, 12:09 PM

Не мога 

  Poetry » Phylosophy
1584 0 17

Не мога да умирам всяка Сутрин!
Наистина, повярвай ми! Не мога!
Крилата ми все никнеха Навътре,
а тръгна си отдавна – Еднорогът!


И аз - се умълчавах... като Вятър,
на който са привързали - Нозете,
към лодката на тръгващото Лято,
преди дори - и Май да е изтекъл!

Защото - мойто Слънце е студено,
а сбръчкана от Грубост е душата,
объркана - от дългото Безвремие
и Думите, за жалост – непонятни!

Аз мога още Век да го прикривам,
в дълбоката усмивка - на Приятел,
навикнал съм - Морето, че се пие,
когато са ти Дали - само... Чаша!

Но знаеш ли, че Някога ще свърши,
щом, просто си налея - от Дъждеца
и в Дупката, в която бях захвърлен,
ще пеят вече птици... и Щурецът...

© Ангел Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??