Jan 17, 2008, 10:52 PM

Не посмях... 

  Poetry » Love
1310 0 22
 

        НЕ ПОСМЯХ...

 

В минзухар те разпознах...

в един жадуван миг от блян,

трижди в сънища живян...

На Теб да кажа не посмях!

 

Как в студена, сива шепа,

на ден с посърнала ръка,

да ме стоплиш ти успя -

да викнеш лъч в небето?

 

Свит в нощен сляп чадър -

на гръд усойна съм привикнал,

не искам пак да съм обикнал,

преди да стана по-добър!

 

Сто черни друми извървях!

Пак тръгвам аз да се намеря...

За мен си слънчева постеля.

На Теб да кажа не посмях...

 

16.01.08.

© Ивайло Яков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??