Sep 1, 2009, 7:32 PM

Не си виновен 

  Poetry
639 1 7

Нарече го любов, но май не беше.

При мен не те доведе обичта.

Дойде, когато всичко ти горчеше

и огнен ад изглеждаше света.

 

Жадуваше покой и топла нежност,

разбиране, приятелска ръка,

за да изгрее в твойта безнадеждност

една отдавна паднала звезда.

 

Какво сега? Отчаяно въздишаш

и в мислите тежа като вина.

Пореден номер в дългия ми списък,

опитал да избяга от скръбта...

 

Защо ти беше себе си да лъжеш?

Аз мога да обичам и така -

без вяра, без надежда и присъда.

Нима търпи окови любовта?

 

Дано откриеш светещата нишка

към свойта обич. Аз ще бъда спомен.

Повярвай ми, простих ти. Без въздишка.

Приятен път. И знай - не си виновен.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??