Feb 10, 2013, 9:24 PM

Не ù отнемай 

  Poetry
982 0 20

Душата ми е ярка синя птица,

копнеж по слънцето и пролетта,

към изгревите ясни жадно скита,

притихва в заниците на деня.

 

Опиташ ли се с нещо да я хванеш,

да я лишиш от нейните крила,

ще смъкнеш само горната позлата,

но няма в плен да сложиш песента.

 

И ако някога в клетка я поставиш

и пожелаеш тя да пее в утринта,

ръцете си тогава ще намразиш,

че са затворили копнежа-светлина.

 

Душата ми е ярка синя птица,

познала горест и мечта

и за да пее тя честита,

не ù отнемай миговете свобода.

© Сеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??