Jun 4, 2008, 7:45 PM

Не вярваш ли 

  Poetry
818 0 12
Поглеждал ли си в детските очи -
те крият свежи утрини зелени
и с блясъка на хиляди лъчи
огряват светла приказна Вселена?
Докосвал ли си детските ръце,
протегнати към тебе доверчиво,
рисувал ли си в пясъка сърце,
туптящо от любов към всичко живо?
Надниквал ли си в детската душа
и виждал ли си вярата наивна,
че всеки облак има си крила,
а вятърът развява конска грива?
Изтривал ли си детските сълзи,
избликнали спонтанно, без преструвка,
че колко ли дечица ги боли,
когато нямат майчина милувка...

Изгаря твоят свят сега от лед,
боли, на суетата роб, че стана...
Не вярваш ли? Живее още в теб
едно дете с душа като камбана!

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??