May 17, 2022, 7:22 PM  

Не заспивам 

  Poetry
383 7 13

 

Не заспивам сега. Вън умират звезди

и небето е смръщило вежди.

Ти не гледаш към мен. Аз не вярвам в “преди”,

но за бъдеще нямам надежда.

Не заспивай и ти! Не сега. Вън е мрак!

Да прекрачим през прага полека.

Падат всички звезди и прилича на враг

този свят от самотни пътеки.

Аз пристъпвам към теб. Ти ми даваш ръка.

Не любов е. А просто привичка.

Ако имам сърце, как да го нарека

щом не помни, че тебе обича?

Вън е лято, а студ се е впил вътре в мен-

сякаш в леден кошмар прикована.

Не заспивам сега. Утре пак ще е ден,

но денят ще се ражда от рани.

Ако искаш ела и да тръгнем напред

даже пътят напред да е кратък.

Тази нощ има край. Ще остана до теб
чак до другия звезден проблясък.

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

"Не заспивай, когато умират звезди..."
Димитър Точев
Ами - да, не заспивам. Днес умират звезди
и небето е свило клепачи.
Нямам нищичко друго. Имам само сълзи, ...
  1471  22  25 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??